Für Eltern

Ce înseamnă “Gutenberg – Sommerschule”?

Plecarea unui copil reprezintă pentru orice părinte o încercare grea. Dacă, însă, mai pleacă și în alt oraș, cu oameni necunoscuți, grijile sunt și mai mari.

Deoarece organizația noastră nu se gândeste doar la binele copiilor dumneavoastra, ci și la liniștea dumneavoastră, am hotărât să vă oferim posibilitatea de a vă informa din timp în legătură cu Şcoala de Vară Gutenberg.

Gutenberg este singura organizaţie pentru studenţii vorbitori de limba germană din România.
Înfiinţată în 2009, organizaţia îşi propune să creeze o comunitate la nivel naţional, care să sprijine şi să promoveze valorile şi cultura germană. Principalul obiectiv este de a implica tinerii vorbitori de limba germană într-o gamă largă de activităţi educaţionale, de a le sprijini iniţiativele sociale şi de a le dezvolta competenţele culturale şi interculturale. Suntem la a 5-a ediție a școlii de vară, astfel putem spune, că în ultimii 5 ani am acumulat destulă experiență, pentru a ști cum să-i învățăm pe copii lucruri esențiale pentru o carieră reușită, dar prin metode distractive. Am reușit să realizăm un program bine structurat, care să includă atât muncă si învătat, dar și evenimente de relaxare si distracție.
Scopul acestui eveniment este de a-i iniţia pe participanţi în managementul proiectelor şi de a dezvolta împreună cu aceştia o comunitate la nivel naţional, care să promoveze cultura germană.

CAZARE:

 

 

 

 

 

Ei vor fi cazaţi la un cămin din complexul „Haşdeu” şi vor avea două mese pe zi asigurate. În fiecare zi, elevii şi studenţii implicaţi vor asista la training-uri pe teme ca managementul proiectelor, metode de finanţare, publicitate şi dezvoltare personală, susţinute de profesori universitari şi persoane autorizate. Pentru a stimula şi imaginaţia participanţilor vor avea loc şi workshopuri de creativitate, o seară de film şi o după-amiază în care ei vor descoperi oraşul Cluj doar cu ajutorul unor indicii pregătite de studenţii organizației noastre. Desigur, ei vor avea parte şi de petreceri şi activităţi de divertisment.

La această ediție a Școlii de Vară vor fi prezenți ca voluntari foști participanți ai proiectelor organizației Gutenberg, care consideră că au acumulat suficientă experiență pentru a face parte din echipa de organizare.

Pentru a afla mai multe despre activitatea și experiența asociației Gutenberg, vă invităm să lecturați Raportul Anual din 2017.

Aici puteţi descărca şi Acordul de Participare, prin care luaţi la cunoştinţă regulile proiectului pentru o desfăşurare optimă a activităţilor.